A munka nemesít

munka cipő

Munka

A munkához munkaruha kell. Ha ruha van rajtunk, cipő is kell. Lássuk, csak milyen munkaterületek igényelhetnek speciális cipőt. Lehetsz postás, vasutas, fodrász, pék, hentes, fogorvos, autószerelő, darukezelő, úszómester, tanító néni, nővérke, ápoló, sofőr, villanyszerelő, akár ejtőernyős vagy bányász. Dj vagy bolti eladó. Mindegy, hogy a Föld nevű bolygó melyik pontján használod tehetséged, milyen területen tevékenykedsz, segítesz az embereknek, végzed el a munkád szívesen vagy, mert muszáj. Jó, ha azt olyan cipőben teszed, ami a célnak megfelel. A cipő egy céleszköz. Meg fogyóeszköz is.
Cél-cipő. Milyen célból is veszünk fel cipőt? Ha munkáról beszélünk, azért, hogy dolgozzunk benne.

Nehezedre esik lenyomni a napi műszakot és este már kimerülten nincs energiád a fiaddal focizni egyet?

happyworkers

Mindjárt kiderítjük, mivel is tudjuk megkönnyíteni ezt a nehéznek hangzó dolgot, mint a Munka?
Miért is hangzik olyan rosszul, hogy „megyek dolgozni”? Miért is olyan rossz, amikor a kislányod sírva kérdezi meg reggel; „apa mész a dolgozóba? „ 

Például azért, mert nem teremted meg hozzá a körülményeket. Biztosan nem gondolnál rá, hogy mennyit számít egy optimális cipő, papucs, gumicsizma. Gondolj csak bele, mennyi bajod volt már a különböző darabokkal. Amiknek semmi köze az alkalomhoz. Túl vékony a talpa, néhány óra múlva olyan, mintha mezítláb járnál. Bármilyen pamut zoknit választasz bele, akkor is beleizzad a lábad, kellemetlen vagy és nem tudnak megmaradni melletted az emberek. Ha egy csepp víz is kerül a padlóra, Neked úgy kell járnod, mintha amúgy tudnál vízen járni, csak hogy ne dobj hátast, mint a legviccesebb vígjátékokban. Valójában tojáshéjon is tudhatnál járni, mikor felmész a frissen szigetelt tetőre a bakancsodban, aminek olyan a felülete, hogy felhasítja az anyagot. Azért az sem egy hátrány, ha villanyszerelés közben nem azon kell elfárasztanod magad, hogy ügyelj, rá, meg ne rázzon az áram. De ha mégis, tudd, hogy vannak erre speciális bakancsok, speciális anyagból.

Lássuk, csak hol tartunk! Mihez is tudunk és akarunk kezdeni a felszabadult, bosszankodásra fecsérelt időnkkel? Milyen is lehet a kedvünk, hangulatunk, ha csak azt tehetjük, amiért elindultunk, felkeltünk reggel?  Lehetséges lenne, hogy azt csináljuk, ami a feladatunk? Hogy szolgáltassunk, figyeljünk a körülöttünk lévő emberekre, felelősséggel tudjunk lenni a pozíciónkban. Hatékonyabbak lehessünk. Több pénzt keressünk.
Ha egész nap állsz, mert a vevők csak jönnek, és mégsem várhatod őket ülve. Válassz! Csak jól néz ki és „ Hű, de olcsó, - Kettőt veszek belőle” – cipőben gondolod végig tolni a napjaidat? Vagy bízol bennünk, hogy mi már utánajártunk, hogy tudjuk mi a jó Neked. Hogyan lesz, hogy nem fog fájni a derekad estére, mert a cipő, amit nálunk vásároltál, megfelel minden ergonómiai kitételnek. A gerinced és a vázrendszered, a csontjaid alátámasztásának. Ha a Ninján választasz munka cipőt, garantáljuk, hogy évekkel meghosszabbíthatod az eredményes munkával töltött idődet.
Miért is tudsz még cipőben állni egész nap? Például, amikor a hentespult mögött mosolyogsz naphosszat a vevőidre, nem mindegy, hogy a cipőninja által szállított cipőben tartod a frontot, és nem úgy néz ki a lábad estére, mint egy csülök, mikor mit sem ér a gumi nélküli zokni, mert így is úgy is bedagadtak a lábaid. Ha CIPŐNINJÁS munkaruházati cipőd van, szinte olyan, mintha beépített talpmasszőröd lenne.
Próbáld csak ki, milyen!

Teremtsünk új trendet!
Lássuk csak, mit váltunk ki az emberekből. Belefér egy kis polgárpukkasztás? Mi van, ha csak úgy felveszed az utcára ezeket a cipőket, bakancsokat, csizmákat?
Nézzük csak! Gondolom az a márka, hogy DUNLOP, jelent valamit neked. Gondoltad volna, hogy milyen klassz gumicsizmákat, gumicipőket gyárt nekünk? Nézd csak ezeket a fotókat. Innen látszik, hogy kényelmesebb és megbízhatóbb, mint a divatmárkák gumicsizmái.
Kedveled a természetet?
Túrázó vagy és minden szabadidődet az erdőben töltöd? Válassz magadnak egyet ezekből a bakancsokból. Nem fogod megbánni. Lehet, hogy nagyobb biztonságban leszel mintha a túraboltban vásároltál volna. Tartja a bokád és szellőzik. Ahol kell puha, ahol kell masszív.
Kertészkedsz?
Mész a kertbe az őszi lehullott leveleket összegereblyézni? Megmetszeni a rózsáidat?
Esetleg leszüreteled az őszi almafáidat?  Erre mind megfelelnek ezek a csúcsminőségű kerti papucsok vagy ezek a cipők, amiben fára és létrára is tudsz mászni.
Kiskertészeknek ajánljuk, hogy legyen mindig odakészítve a kertajtóba ez a belebújós papucs, ha ki kell szaladni, megmenteni a szépen növekvő bokrocskát, hogy a rosszcsont kutya ki ne „kertészkedje”
No és persze itt vannak a bélelt csizmáink. Melyik divatos márka gyárt manapság meleg csizmát? Lényeg, hogy esztétikus legyen. Azzal nem törődnek manapság a cipőtervezők, hogy ne fázzunk télen, csak azzal, hogy elbűvölőek legyünk. Nos, itt olyan csizmát is találsz, ami ugyan nem a divatmagazin stílus, de egyedinek, ugyanakkor harmonikusnak minősül utcai viszonylatban.

Mi kell még nekünk a nemességhez? A munka nemesít. A munkaruha előnyben részesítése is nemesít. A cipőninjától való vásárlás nemesít. Munkánk már van. Dolgunk is van. Végezzük el a tőlünk telhető legjobb minőségben. Okozzunk vele örömöt magunknak és annak, akinek készítjük, csináljuk, javítjuk, díszítjük, vágjuk, szabjuk, szögeljük, szereljük.
A lábunk ne ólomból legyen! Vigyázzunk magunkra védelmi cipőben! Munkavédelmi cipőben. Tapasztald meg, hogy milyen, ha a cipőtalpad és a talaj közti mágnes nem mázsás súlyként vonzza egymást, hanem légiessé teszi a járásod!

happyworkers

Örülj, hogy van munkád, örülj, hogy van miért és, hogy van kiért dolgoznod. Ha a Cipőninján múlik, akkor miközben teszed a dolgod és elkalandoznak, a gondolataid, csak arra kell gondolnod, hogy milyen nemes dolgot tehetsz még meg, mikor hazaérsz a családhoz vagy a barátokhoz. Mivel is lepheted meg kisfiad? Talán egy új cipővel, amiben imádni fogják a csajok a suliban vagy a kis hercegnőt egy rózsaszín szandállal, amiben elmehet a balettórára? A nagyinak egy csúcs papucs, amiben szupernagyiként sütheti a varázskonyhájában a kedvenc sütijeidet. Esetleg a nagypapinak egy, a mamiéhoz illő lábbeli, aki a sufniba is kiszaladhat a SanCrispino bármelyik bőrből készült példányában.

Mi is lehet még nemességed erősítője? Hogyan teheted még könnyedebbé a lelked? Találd meg a szépségét a munkának, amit végzel! Ötölj ki apró meglepetéseket ügyfeleidnek, vendégeidnek, kollégáidnak alkalmazottaidnak. Legyen csillogóbb az a fal, egyenesebb az a beton, göndörebb az a haj, tisztább a padló, makulátlan az az ruha. Csalj mosolyt a betegek arcára, várd meg a buszod után futó utasokat, nyisd ki a boltod három perccel korábban, ha már ott toporognak a kirakatod előtt és legyen isteni finom a kávéd, amit felszolgálsz, hogy a város másik végéből is hozzátok járjanak!

Ha kifogynál az ötletekből, hívj bátran! Segítünk. Nem csak a cipőválasztásban…. ;)